fredag 18. april 2008

Dokumentert ungdomskilde

Det å leve evig er noe mennesker har søkt etter i evig tid. Ville du latt deg friste av muligheten til et langt og ungdommelig liv? Tørster du etter the Elixir of life eller Fountain of Youth?

I vår kultur er dette forbundet med mysikk, overtro og løgn. Hvis noen kommer opp til deg og sier: "Hvis du drikker dette magiske vannet blir du ikke gammel". Jeg tviler på at du vil tro det. Kanskje du tilogmed ikke vil drikke vannet i det hele tatt? Jeg ville ikke gjort det.

Så her er jeg og sier at hvis du gjør meditasjon, så blir du ikke gammel.

Det morsomme er at det har jo blitt gjort forskning på dette. Det er faktisk bekreftet at hvis du gjør meditasjon blir du yngre, år for år. Og det er jo litt artig da.

Men det det er snakk om er ikke fysisk alder. Du får ikke tiden eller den fysiske utviklingen din til å gå bakover. Du trenger ikke være redd for å bli et lite barn igjen hvis du mediterer for mye. Det er snakk om biologisk alder.

Så hva er biologisk alder? Det finnes mange fysiologiske markører for at vi eldres. Pust, blodtrykk, hukommelse, immunforsvar, kolesterol, m.m. er elementer som blir dårligere jo eldre vi blir. Når vi undersøker biologisk alder taes alle disse markørene med i betraktningen.

Meditasjon gjør deg 20 år yngre!

Når du mediterer blir alle faktorene som er med og måle bi0logisk alder forbedret. Pusten blir dypere, blodtrykket senkes, hukommelsen blir bedre, immunforsvaret blir bedre, kolesterolet dempes, du opplever mindre sykdom, mindre smerter, mer glede, mer energi, osv. Alt dette har det faktisk blitt gjort forskning på. Det er ikke bare noe jeg sier fordi det er fine ord, det er dokumentert. Meditasjon er en dokumentert ungdomskilde.

Forskning har altså vist at biologisk sett blir du 20 år yngre med meditasjon. Det høres ut som en reklame for et magisk super-duper preparat, men det er bare snakk om meditasjon. Altså det å sette av 20 minutter hver dag til å være helt stille. Det er ikke vanskelig i det hele tatt. Ikke mystisk og uforståelig heller.

100% overlevelsesrate

En interessant undersøkelse som jeg synes det er verdt å nevne hadde 70 deltakere med gjennomsnittsalder 81 år. Allerede etter bare tre mnd med meditasjon viste de bedre mentale evner enn kontrollgruppen. Og etter tre år levde fortsatt alle de mediterende. Gjennomsnittlig overlevelse er 62% til vanlig. Det vil si at når man er i 80-årene vil 6 av 10 sovne inn. Men de som begynner å meditere øker sjangsen for å leve lenger. I tillegg øker de livskvaliteten og kroppen stopper degraderingen og begynner å reparere seg istedet. Hjernen begynner å utvikle seg igjen.

Dette er ganske tydelige effekter. Noe av det vi mennesker er mest redd for er å dø. Det andre vi er mest redd for er å ha det vondt. Når vi blir gamle nærmer vi oss begge disse to tingene vi er mest redd for; vi blir syke og får vondt og vi vet vi skal dø. Meditasjon kan faktisk gjøre alderdommen bedre for oss(og billigere). Vi trenger ikke lide oss igjennom altzheimer, demens og humkommelsesproblemer. Vi trenger heller ikke lide oss igjennom slag, høyt blodtryk og lite energi. Eller depresjon, dødsangst og agressjon.

Meditasjon er så enkelt, så lett tilgjengelig, og har så mange positive effekter at det er rart at ikke alle gjør det.

Ingen kommentarer: